owsianka mleczno kukurydziana
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Napełnij umytą szybko gotującą się kaszę kukurydzianą wodą i gotuj na dużym ogniu. Gdy się zagotuje, zmniejszamy ogień i zaczynamy przeszkadzać.
Krok 2:
Gotuj, mieszając, aż owsianka zacznie oddychać-sapać.
Krok 3:
Dodaj 0,5 litra mleka do owsianki.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj owsiankę z mlekiem, nie usuwaj jej z pieca.
Krok 5:
Dodaj 50 g masła, sól i dodaj cukier.
Krok 6:
Gotuj, ciągle mieszając, na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 7:
Gdy owsianka jest gotowa, przykryj pokrywką i pozwól jej parzyć przez 15-20 minut. I można podawać.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g