zupa grzybowa

obfita, pożywna zupa o niesamowitym smaku grzybów! Gotowanie zupy z fal jest przyjemnością, gotuje się szybko, główny czas jest wymagany tylko do namoczenia. Grzyby wyglądają apetycznie, zupa jest niesamowicie smaczna. Koniecznie spróbuj zrobić tę niesamowitą zupę z fal!
Anastasiya╬Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 67 % 4 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 20 min

1. Obierz cebulę i drobno posiekaj, wyślij na patelnię z olejem roślinnym. Gdy trochę się smażymy, dodajemy startą marchewkę, nadal smażymy warzywa.
2. Myjemy fale i moczymy je w osolonej wodzie przez kilka godzin. Spuść wodę i przenieś na patelnię, smaż razem z warzywami przez kwadrans.
3. Wlej wodę do rondla, w razie potrzeby możesz użyć bulionu i ugotować pokrojone ziemniaki. Pod koniec gotowania dodaj fale. Sól, pieprz i gotuj przez kolejne 10 minut. Posyp świeżymi ziołami i nasza zupa jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Falochrony - 22   kcal/100g

Podobne przepisy