zupa grzybowa z falochronu
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i drobno posiekaj, wyślij na patelnię z olejem roślinnym. Gdy trochę się smażymy, dodajemy startą marchewkę, nadal smażymy warzywa.
2. Myjemy fale i moczymy je w osolonej wodzie przez kilka godzin. Spuść wodę i przenieś na patelnię, smaż razem z warzywami przez kwadrans.
3. Wlej wodę do rondla, w razie potrzeby możesz użyć bulionu i ugotować pokrojone ziemniaki. Pod koniec gotowania dodaj fale. Sól, pieprz i gotuj przez kolejne 10 minut. Posyp świeżymi ziołami i nasza zupa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Falochrony - 22 kcal/100g