owsianka pszenna na wodzie klasyczna
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
najpierw musisz dokładnie spłukać płatki. Należy to zrobić, aż woda stanie się czysta. Następnie przełóż płatki na patelnię, zalej wodą i umieść na kuchence.
zagotuj zawartość garnka, zmniejsz ogień, usuń pianę. Gdy owsianka będzie prawie gotowa, dodaj sól. Nie zapomnij wymieszać przyszłej owsianki.
gdy woda prawie całkowicie wyparuje, dodaj masło, wymieszaj, a następnie wyjmij patelnię z pieca, zamknij pokrywkę. Możesz nawet owinąć patelnię owsianką.Pozwól jej stać w ten sposób przez około 20 minut.
gdy minie czas, gotową owsiankę można podać do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g