zupa Bonska
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od obierania cebuli i krojenia jej w cienkie półpierścienie. Następnie smażymy go trochę na oleju na patelni wraz z drobno posiekanym czosnkiem i posiekanymi pomidorami bez skóry. Następnie doprawiamy całą tę mieszaninę naszymi przyprawami i przenosimy na patelnię. Teraz drobno posiekaj obraną marchewkę, paprykę, seler, korzeń imbiru, kapustę i dodaj to wszystko do smażonej patelni. Teraz napełnij całą tę masę wodą, solą do smaku i gotuj, aż będzie całkowicie ugotowana. Podawaj zupę ze świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g