Zupa Bonska

Ta zupa będzie podążać za twoją figurą i nakarmić całą rodzinę. Teraz chciałbym podzielić się z wami wyjątkowym przepisem kulinarnym na takie jedzenie jak zupa bonska. Dzięki temu pierwszemu daniu udało mi się zrzucić 5 kilogramów w ciągu miesiąca. Moje wyniki są stabilne. Jeśli chcesz również spróbować tego produktu dietetycznego, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
zaczynamy od obierania cebuli i krojenia jej w cienkie półpierścienie. Następnie smażymy go trochę na oleju na patelni wraz z drobno posiekanym czosnkiem i posiekanymi pomidorami bez skóry. Następnie doprawiamy całą tę mieszaninę naszymi przyprawami i przenosimy na patelnię. Teraz drobno posiekaj obraną marchewkę, paprykę, seler, korzeń imbiru, kapustę i dodaj to wszystko do smażonej patelni. Teraz napełnij całą tę masę wodą, solą do smaku i gotuj, aż będzie całkowicie ugotowana. Podawaj zupę ze świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy