skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepis kulinarny na tę sałatkę podyktował mi mój sąsiad w kraju. Bardzo smaczne jesienne jedzenie. Przygotujmy razem delikatną sałatkę ze śledzia i buraków z jogurtem. Gotuj buraki i jaja kurze do miękkości. Obierz głowę cebuli, drobno posiekaj i namocz w soku z cytryny. Kroimy solonego śledzia, oddzielamy filet od kości i kroimy go na cienkie kawałki. Schłodzić gotowe buraki i jaja kurze. Obierz buraki i posiekaj w paski. Uwolnij jajka ze skorupy i oddziel białka od żółtek. Kroimy białka w taki sam sposób jak buraki. Łączymy wszystkie przygotowane składniki sałatki i mieszamy, doprawiając sosem. Do sosu pocieramy żółtka jogurtem, dodając granulowany cukier. Możesz dodać trochę musztardy do sosu. Delikatną sałatkę ze śledzia i buraków z jogurtem układamy na porcjowanych talerzach ze zjeżdżalnią, dekorując cienkimi kubkami słodkiej czerwonej papryki. Spróbuj tej sałatki, jest bardzo delikatna i ma przyjemny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g