Delikatna sałatka śledziowo-buraczana z jogurtem

niezwykle smaczna sałatka z pewnością ci się spodoba!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 24 % 4 g
węglowodany 35 % 6 g
86 kcal
IG: 17 / 17 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

przepis kulinarny na tę sałatkę podyktował mi mój sąsiad w kraju. Bardzo smaczne jesienne jedzenie. Przygotujmy razem delikatną sałatkę ze śledzia i buraków z jogurtem. Gotuj buraki i jaja kurze do miękkości. Obierz głowę cebuli, drobno posiekaj i namocz w soku z cytryny. Kroimy solonego śledzia, oddzielamy filet od kości i kroimy go na cienkie kawałki. Schłodzić gotowe buraki i jaja kurze. Obierz buraki i posiekaj w paski. Uwolnij jajka ze skorupy i oddziel białka od żółtek. Kroimy białka w taki sam sposób jak buraki. Łączymy wszystkie przygotowane składniki sałatki i mieszamy, doprawiając sosem. Do sosu pocieramy żółtka jogurtem, dodając granulowany cukier. Możesz dodać trochę musztardy do sosu. Delikatną sałatkę ze śledzia i buraków z jogurtem układamy na porcjowanych talerzach ze zjeżdżalnią, dekorując cienkimi kubkami słodkiej czerwonej papryki. Spróbuj tej sałatki, jest bardzo delikatna i ma przyjemny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy