ryba barwena smażona w bułce tartej po Odessie

barwena nie próbowała wszystkiego, ale na próżno-ryba jest niesamowicie smaczna i delikatna! Smacznie. Łatwo. Ryba według tego przepisu jest bardzo delikatna i soczysta. Barwena smażona w cieście w Odessie gotuje się szybko.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 49 % 17 g
tłuszcze 31 % 11 g
węglowodany 20 % 7 g
214 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Barwena obierz, umyj, pokrój na średnie kawałki. Uwolnij każdy kawałek ryby z kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy jaja kurze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka kurze solą i czarnym pieprzem. Oto, co powinno się udać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Polej filety z barweny ubitym jajkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zanurz naszą rybę w bułce tartej. Oznacza to, że robimy panierkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć panierowane kawałki barweny na rozgrzanym oleju roślinnym.

polecam zobaczyć kolejny dobry przepis ryby smażone w bułce tartej .  Myślę, że też ci się spodoba.
smacznego!

możesz w prosty sposób sprawdzić, czy olej rozgrzał się wystarczająco dobrze na patelni. Zanurz w nim drewnianą szpatułkę. Jeśli wokół niego zgromadzą się bąbelki, możesz rozpocząć proces smażenia.

do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Barwena gotowana - 115   kcal/100g
  • Barwena świeża - 124   kcal/100g

Podobne przepisy