w wiedeńskiej tradycji przystawek, dań głównych, zup i sałatek, według smakoszy, nie ma nic wyjątkowego, ale słodycze i desery – w tym szefowie kuchni w Wiedniu są prawdziwymi asami. Najsłynniejszy na świecie Sacher został wynaleziony i ugotowany w Wiedniu. Właściwie nazwa tortu & ndash; to nazwisko jego wynalazcy. Czekoladowy, z dżemem morelowym i bitą Białką – jest idealny, nawet jeśli jest zrobiony w domu. Jest to również dżem śliwkowy i strudel, strzykawka i ciasto Linz, Moor w koszuli, cienkie naleśniki (naleśniki po francusku), boichelle itp.
pyszny domowy przepis – kurczak w stylu austriackim. Drób marynuje się w mieszaninie soli, czarnego pieprzu i soku z cytryny, ćwiartuje (usuwając skrzydła), panieruje w mące, jajku, bułce tartej i gotuje w głębokim tłuszczu lub na patelni. Okazuje się, że mięso jest chrupiące na zewnątrz, aromatyczne i delikatne w środku. Podawaj z lekkimi lub ziemniaczanymi sałatkami, klinem cytrynowym i natką pietruszki. Nazywa się bakhendl.
Zwibelrostbraten – to pieczeń wołowa z cebulą. Miąższ doprawia się solą, pieprzem, musztardą i czosnkiem. Smażyć szybko ze wszystkich stron na maśle (jest to trend Francuzów) i doprowadzić do piekarnika. Cebulę smaży się na oleju z mięsa, dodaje paprykę, mąkę, sok mięsny, bulion lub wino, gotując do gęstego sosu. Zjedz ten prosty i wyrafinowany filet ze smażonymi ziemniakami lub makaronem.
Kuchnia austriacka jest pełna potraw z sąsiednich krajów, ale w tej chwili ma swoją kulinarną twarz, to pewne.
362 kcal
1 day2 hours
Słynne Wiedeńskie ciasto w Twoim domu-zaskocz gości! Jakie nazwy jedzenia nie
414 kcal
1 hour
Słynne ciasto z austriackiego Linzu jest teraz na twoim stole! Ciasto lub jak w