57 kcal
20 minutes
Rozgrzewający i orzeźwiający napój pochodzi z Indii! Nie ma absolutnie
145 kcal
8 hours
Słynne legendarne danie indyjskie! Gotuj-nie przegapisz!
96 kcal
1 hour30 minutes
Spróbuj zrobić to pyszne i aromatyczne danie! Pikantne warzywa są przygotowywane
17 kcal
50 minutes
Tradycyjny indyjski płaski chleb-przygotowanie nie jest trudne! Tortille z
245 kcal
1 hour
Ciesz się kawałkiem Indii w swojej kuchni. Indyjskie Jalebi to jeden z
196 kcal
30 minutes
Pyszna ryba o zapachu indyjskich przypraw. Ryba przygotowana według tego
100 kcal
30 minutes
Wątroba Kirina to sekret przepisu w odpowiedniej kombinacji przypraw. Bogata w
165 kcal
45 minutes
Zaangażuj się w pikantne Indyjskie jedzenie! Cóż, bardzo smaczne!
273 kcal
40 minutes
Niskokaloryczne i bogate w witaminy tortille na śniadanie lub kolację! Wspaniały
86 kcal
1 hour
To danie Cię zaskoczy! A prosta kapusta będzie świecić w nowy sposób) .
306 kcal
40 minutes
To chrupiące kawałki ciasta nie pozostawiają nikogo obojętnym! Indyjskie Pakory
134 kcal
45 minutes
Pikantne danie indyjskie-jasne, pikantne, pyszne! Ryż z ciecierzycą spodoba się
243 kcal
10 hours
Aromatyczne, pikantne danie indyjskie - bajecznie pyszne. Spróbuj!
197 kcal
1 hour
Orientalny smak przypraw w każdym kęsie! Wątróbka jagnięca na patelni, gotowana
313 kcal
15 minutes
Spróbuj łatwego do zrobienia deseru i chcesz więcej! Pakory to owoce lub warzywa
204 kcal
50 minutes
Przygotuj jasne danie kuchni indyjskiej i ciesz się bogatym smakiem! Dla
143 kcal
1 hour10 minutes
Rozpocznij poranek pikantnym indyjskim daniem! Placki z mąki z ciecierzycy są
Powiązane i dodatkowe kategorie:
Kuchnia Indyjska
Starożytne Wedy podzieliły gotowane jedzenie na trzy grupy: dobroć, pasja, ignorancja. Wielu uważa, że kuchnia indyjska charakteryzuje się wyjątkowo pikantnymi potrawami (to one należą do pasji), ale w rzeczywistości preferowana jest dobroć - gdy wszystko jest z umiarem.
Terytorium kraju jest ogromne, a kuchnia Indii reprezentuje kwintesencję przepisów i tradycji wszystkich regionów. Wspólna jest obfitość przypraw, które podkreślają cechy smakowe produktu. Przyprawy są dodawane bardzo różne - od znanych nam rodzajów pieprzu po egzotyczną żywicę asafetida lub kozieradkę. Tradycyjnie używa się roślin strączkowych i dużej ilości warzyw.
Pojawienie się wegetarianizmu Reszta świata również zawdzięcza Indiom, gdzie wiąże się z przekonaniami religijnymi. Dlatego miłośnicy takiej kuchni znajdą wiele interesujących rzeczy w przepisach, w których mięso nie jest używane lub zastępowane mielonym mięsem z roślin strączkowych i orzechów.
Jednak w północnych prowincjach popularne są dania mięsne z wieprzowiny, kurczaka. Głównym pokarmem jest wieprzowina z ryżem. Szczególnie odnoszą się tutaj do masła, jego obfitość w naczyniu jest oznaką dobrobytu i dobrobytu. Południe zasłynęło ze słynnego na całym świecie Curry. Używa się tu dużo warzyw, koniecznie ryżu, często używa się kokosa. Na wybrzeżu-oczywiście ryby i owoce morza, wszelkiego rodzaju i metody gotowania. Nie można zignorować kaczki bombajskiej, słodyczy bengalskich.
O tej kuchni można rozmawiać przez długi czas, a cieszyć się jej arcydziełami - bez końca!