207 kcal
1 hour
Pyszne cienkie tortille dla Ciebie i Twojej rodziny. W Indiach bardzo lubią
25 kcal
50 minutes
Świetny dodatek do każdego mięsa! Indyjski SOS relish z ogórkiem to jeden z
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Pieczenie
- Ser
- Nabiał
- Warzywa
- Mąka
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Czosnek
- Kolendra
- Sól
- Masło
- Woda
- Drożdże
- Kuchnia indyjska
- Smażenie
- Ciasto drożdżowe
- Ciasto ze śmietaną
- Ciasto niesłodzone
- Z twardego sera
- Dania ze śmietaną
- Z cebula
- Bez jajek
- Wegetarianizm
- Cukier
Kuchnia Indyjska
Starożytne Wedy podzieliły gotowane jedzenie na trzy grupy: dobroć, pasja, ignorancja. Wielu uważa, że kuchnia indyjska charakteryzuje się wyjątkowo pikantnymi potrawami (to one należą do pasji), ale w rzeczywistości preferowana jest dobroć - gdy wszystko jest z umiarem.
Terytorium kraju jest ogromne, a kuchnia Indii reprezentuje kwintesencję przepisów i tradycji wszystkich regionów. Wspólna jest obfitość przypraw, które podkreślają cechy smakowe produktu. Przyprawy są dodawane bardzo różne - od znanych nam rodzajów pieprzu po egzotyczną żywicę asafetida lub kozieradkę. Tradycyjnie używa się roślin strączkowych i dużej ilości warzyw.
Pojawienie się wegetarianizmu Reszta świata również zawdzięcza Indiom, gdzie wiąże się z przekonaniami religijnymi. Dlatego miłośnicy takiej kuchni znajdą wiele interesujących rzeczy w przepisach, w których mięso nie jest używane lub zastępowane mielonym mięsem z roślin strączkowych i orzechów.
Jednak w północnych prowincjach popularne są dania mięsne z wieprzowiny, kurczaka. Głównym pokarmem jest wieprzowina z ryżem. Szczególnie odnoszą się tutaj do masła, jego obfitość w naczyniu jest oznaką dobrobytu i dobrobytu. Południe zasłynęło ze słynnego na całym świecie Curry. Używa się tu dużo warzyw, koniecznie ryżu, często używa się kokosa. Na wybrzeżu-oczywiście ryby i owoce morza, wszelkiego rodzaju i metody gotowania. Nie można zignorować kaczki bombajskiej, słodyczy bengalskich.
O tej kuchni można rozmawiać przez długi czas, a cieszyć się jej arcydziełami - bez końca!