ryba w marynacie po indyjsku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do marynaty pokrój cebulę na małe kawałki, usuń wszystkie nasiona z ostrej papryki. Mały kawałek świeżego imbiru obrać i zetrzeć.
Krok 2:
Posiekaj cebulę, czosnek, ostrą paprykę, kolendrę i wszystkie przyprawy w blenderze na puree. Wlej dwie łyżki świeżego soku z cytryny. Jeśli marynata okaże się zbyt gęsta, możesz dodać kilka łyżek wody.
Krok 3:
Filety rybne opłucz, osusz ręcznikiem papierowym, posmaruj marynatą po obu stronach i pozostaw na 10-15 minut, aby ryba nasyciła się aromatem przypraw i przypraw.
Krok 4:
Rozgrzej kilka łyżek oleju roślinnego na patelni i smaż rybę na średnim ogniu, 4-5 minut z każdej strony.
Krok 5:
Przenieś rybę na ręcznik papierowy, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu i podawaj. Do dekoracji można przygotować ryż lub sałatkę warzywną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g