proste kanapki

Udekoruj swój stół tą oryginalną przekąską. Najpiękniejszym sposobem na udekorowanie świątecznego stołu, a nawet zupełnie zwykłego obiadu, jest zrobienie ciekawej i smacznej kanapki. Ten posiłek można przygotować bardzo szybko, a co najważniejsze, nie wymaga żadnych wyjątkowych umiejętności kulinarnych. Chcę podzielić się jednym z moich ulubionych przepisów kulinarnych na robienie prostych kanapek. Połączenie pomarańczy i bananów w tej przekąsce daje po prostu magiczny smak i aromat.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 81 % 17 g
99 kcal
IG: 31 / 25 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

najpierw musisz pokroić świeży bochenek na cienkie plasterki. Pomarańcze i banany należy ostrożnie obrać i pokroić w plasterki. Oblicz rozmiar zrazików na podstawie rozmiaru szaszłyków, których chcesz użyć. Nawlecz plasterki owoców i chleba na szaszłyki na przemian, zawsze przesuwając kawałki owoców kawałkami chleba. Po zakończeniu włóż szaszłyki do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pozostaw tam, aż chleb wyschnie. Uważaj, aby nie wysuszyć chleba.

podczas suszenia chleba i owoców w piekarniku będziesz miał czas na przygotowanie sosu do kanapek, z którym jego smak będzie jeszcze jaśniejszy. Aby przygotować sos, musisz ubić szklankę śmietany, szklankę granulowanego cukru i szklankę cukru waniliowego mikserem. Stopniowo wlewaj cukier do śmietany i dokładnie ubijaj, aby lepiej się rozpuścił. Gdy cukier się rozpuści, dodaj ćwiartki granatu. A sos jest gotowy!

teraz połóż szaszłyki z piekarnika na talerzu, umieść sos w pobliżu i zaproś gości do stołu. Smacznego!

przypis: te proste kanapki można gotować bez podgrzewania w piekarniku, zamiast owoców używać warzyw, kiełbasy, szynki, sera - opcjonalnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal / 100g
  • Gruszki w puszkach - 76   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy