musztarda z suchego proszku w domu
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Wlej musztardę małymi porcjami wrzącej wody.
Krok 3:
Następnie pozostaw na 5-6 godzin. Następnie nadmiar wody spuszcza się z musztardy, więc gorycz opuszcza musztardę.
Krok 4:
Wymieszaj. Dodaj sól
Krok 5:
Cukier. olej roślinny. Możesz dodać przyprawy.
Krok 6:
Posyp musztardę octem.
Krok 7:
Lub sokiem z cytryny.
przechowuj gotową musztardę w szczelnie zamkniętym słoiku, w lodówce. Możesz także dodać miód. mus jabłkowy. cynamon. pieprz, bazylia i inne przyprawy do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g