musztarda z suchego proszku w domu

twoja wyobraźnia i przygotujesz najsmaczniejszy sos do gorących potraw. Eksperymentując z różnymi przyprawami i dodatkami, możesz uzyskać swój ulubiony i niepowtarzalny smak tak niezastąpionego i ukochanego przez nas wszystkich dania jak domowa musztarda. Musztardy? - UHU! - Zawsze pamiętam Shurika podczas jedzenia tego dania. Najwyraźniej Lidochka miała przepis na własną musztardę na ciasto, którego niezapomniany smak docenił Shurik! Więc zrób to, a odniesiesz sukces!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 26 % 9 g
węglowodany 44 % 15 g
176 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej musztardę małymi porcjami wrzącej wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie pozostaw na 5-6 godzin. Następnie nadmiar wody spuszcza się z musztardy, więc gorycz opuszcza musztardę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj. Dodaj sól

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cukier. olej roślinny. Możesz dodać przyprawy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp musztardę octem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Lub sokiem z cytryny.

przechowuj gotową musztardę w szczelnie zamkniętym słoiku, w lodówce. Możesz także dodać miód. mus jabłkowy. cynamon. pieprz, bazylia i inne przyprawy do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g

Podobne przepisy