pomidory nadziewane czosnkiem i natką pietruszki

nie pozostawi nikogo obojętnym, spróbuj, a na pewno ci się spodoba! Postanowiłem podzielić się kulinarnym przepisem na prostą i bardzo smaczną przekąskę z moich ulubionych pomidorów-pomidorów nadziewanych pietruszką i czosnkiem w stylu prowansalskim. To danie jest powszechne we Francji, ale mam nadzieję, że spodoba ci się takie jedzenie. Główną zaletą tego dania, oprócz tego, że jest pyszne, jest to, że jest przygotowywane bardzo szybko, nie trzeba tracić dużo czasu i wysiłku, zwłaszcza jeśli przyszedłeś po ciężkim dniu pracy, az jednej strony jesteś zmęczony, az drugiej chcesz zadowolić swoją ukochaną rodzinę czymś nowym i smacznym.
VeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

pomidory należy umyć, odciąć górę i usunąć rdzeń, robiąc miejsce na nadzienie. Następnie sól, odstaw na bok i zacznij przygotowywać nadzienie. Aby to zrobić, dokładnie myjemy pietruszkę, strząsamy z niej wodę i drobno kroimy, czosnek w rzeczywistości należy również pokroić, ale wolę pocierać na drobnej tarce, więc moim zdaniem smak jest bogatszy i zajmuje mniej czasu. Następnie włóż pietruszkę z czosnkiem do głębokiej miski, dodaj tam olej, sól i dokładnie zmiażdż wszystkie składniki. Włóż gotowe nadzienie łyżeczką do pomidora i pozostaw do zaparzenia na kilka godzin. Smakowitość niezwykła, Polecam wszystkim.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy