Sałatka z rukoli z musztardą i orzechami włoskimi

Dodaj kilka składników do sałatki i uzyskaj pyszną przekąskę!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 82 % 37 g
węglowodany 9 % 4 g
363 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

opiekaj orzechy włoskie na patelni na małym ogniu przez około 5 minut, aż zaczną pachnieć, posiekaj.
 trzepaczką ubić musztardę i ocet winny, dodać sól i pieprz. Kontynuując ubijanie powoli wlej oliwę z oliwek. Rozerwij sałatkę rękami i dodaj do mieszanki musztardowo-olejowej. Posyp orzechami włoskimi i podawaj-sałatka z rukoli z musztardą i orzechami włoskimi jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g

Podobne przepisy