skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W tym przepisie postaram się szczegółowo opisać, jak zrobić kanapki ze śledziem i czarnym chlebem na szaszłykach. Bierzemy produkty zgodnie z listą i najpierw zajmiemy się przygotowaniem śledzia - to najdłuższy etap, wtedy wszystko będzie znacznie szybsze. Śledzie kroimy w filety i kroimy w małe poprzeczne plasterki.
Krok 2:
Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Łączymy warzywa w małej misce z masłem i wszystko dobrze mielimy, aż będzie gładkie.. Najważniejsze jest, aby kupić dobre i wysokiej jakości masło, ale w żadnym wypadku nie spread ani margaryna.
Krok 3:
Chleb kroimy na małe, zgrabne kawałki jednego rozmiaru i jednego kształtu - jak mówią, na jeden kęs, rozprowadzamy je cienką warstwą" koperkiem & quot; masłem.
Krok 4:
Na każdą kromkę chleba z masłem kładziemy kawałek fileta śledziowego i & quot; ósemkę & quot; plasterek cytryny. Jeśli chcesz, możesz naprawić kanapki wielokolorowymi szaszłykami-dzięki czemu będą wyglądać atrakcyjniej i wygodniej będzie je brać i jeść.
Krok 5:
Mamy takie oryginalne kanapki z przekąskami! Układamy je na dużym płaskim naczyniu i kładziemy na stole między innymi smakołykami. Smacznego!
proponuję przygotować takie wspaniałe kanapki ze śledziem na szaszłykach z okazji zbliżającej się uroczystości. Te mini kanapki będą wyglądać świetnie i reprezentacyjnie na świątecznym stole i będą doskonałym towarzystwem dla innych przekąsek. Często rozpieszczam moich gości taką ucztą, która jest idealna do napojów o niskiej zawartości alkoholu, a także mocniejszych napojów. Zwykle zaczynam układać menu na kilka dni przed planowaną znaczącą datą. Jeśli zawiera kanapki ze śledziem, kupuję świeżo mrożony śledź i solę go na różne sposoby: na sucho lub w marynacie. Następnie kroję i postępuję zgodnie z przepisem. A czasami, gdy goście przychodzą niespodziewanie, kupuję w sklepie gotowy filet rybny, aby nie tracić czasu na rzeźbienie. Następnie cały proces zajmuje kilka sekund. Najbardziej podoba mi się ta opcja, z czarnym chlebem - z białym chlebem nie jest tak smaczny, jak moim zdaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g