skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności wskazanej w składnikach. Do przepisu na tę zimną przekąskę warzywną wybieramy najbardziej dojrzałe, najbardziej czerwone pomidory z gęstą, błyszczącą skórką. Możesz wziąć pomidory tego samego rozmiaru lub możesz mieć różne - duże i małe.
Krok 2:
Najpierw musimy umyć pomidory, a następnie zrobić z nich rodzaj kubków, które zostaną wypełnione nadzieniem. Aby to zrobić, odetnij wierzchołki warzyw bardzo ostrym nożem z cienkim ostrzem.
Krok 3:
Następnie łyżeczką ostrożnie wyjmij miazgę, uważając, aby nie uszkodzić ścian.
Krok 4:
Rozetrzyj ser topiony na grubej tarce i wymieszaj z majonezem, najlepiej tłuszczem - 50 lub 67%. Sery można przyjmować z dodatkami smakowymi, które lubisz najbardziej. Najważniejsze jest to, że sery są dobrej jakości, więc wybierz droższe.
Krok 5:
Obierz czosnek i przepuść go przez specjalną prasę. Dodaj kleik czosnkowy do masy serowej.
Krok 6:
Koperek i pietruszka są myte i drobno posiekane. Dodaj do nadzienia, tam też wysyłamy bazylię. Wszystko dobrze wymieszaj łyżką lub widelcem, pieprzem i solą do smaku. Nadzienie pomidorowe jest gotowe.
Krok 7:
Nadziewamy pomidory masą serową po brzegi. Używamy całego nadzienia i wszystkich półfabrykatów. Z góry przykryj każdy pomidor "pokrywką", tą samą, którą odcięliśmy na samym początku. Dodatkowo na pokrywkach możesz narysować emotikony majonezem-dzieciom się spodoba. Przygotuj tę przekąskę i poczęstuj przyjaciół, którzy natychmiast zapytają cię, jak gotować pomidory nadziewane serem i czosnkiem?
Krok 8:
Podczas serwowania możesz ułożyć liście zielonej sałaty na dnie naczynia, a także nie przykrywać pomidorów pokrywkami, ale włożyć świeże zioła do nadzienia. Włącz fantazję - a odniesiesz sukces!
jestem pewien, że weźmiesz pod uwagę ten najprostszy przepis na świąteczny stół. Zawsze chcę, aby jedzenie na stole było nie tylko smaczne, ale także jasne. Od dawna zauważono, że pomarańczowe i czerwone kolory pobudzają apetyt. A jeśli czerwone łaskocze pomidory toną wśród jasnej zieleni, to takie piękno nie wstydzi się wystawiać na noworoczny stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g