skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj naszą cudowną miksturę z zaledwie dwóch składników.
Krok 2:
Na początek bierzemy Dojrzałe suszone orzechy włoskie, obieramy je, a następnie myjemy orzechy i dokładnie je suszymy.
Krok 3:
Następnie rękami łamiemy orzechy o dowolnej wielkości części (nie można ich złamać).
Krok 4:
Wlej miód do odpowiedniego pojemnika, mam szklany słoik. Miód powinien być płynny, nie kandyzowany. Smak naszego dania będzie zależał od smaku i rodzaju miodu. Możesz wziąć miód lipowy, majowy, gryczany, akacjowy, słonecznikowy, koniczynowy, łąkowy itp.
Krok 5:
Umieść orzechy w pojemniku z miodem.
Krok 6:
Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz zrobić inaczej: wlej orzechy do pojemnika i zalej je miodem. Rób, co czujesz się komfortowo.
Krok 7:
Można powiedzieć, że produkt jest gotowy do spożycia.
Krok 8:
Zalecana dawka dla zdrowej osoby dorosłej to 1 łyżeczka preparatu dziennie.
wszyscy oczywiście słyszeli o zaletach naturalnego miodu pszczelego i orzechów włoskich. Każdy ten produkt jest dobry na swój sposób, bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe niezbędne dla ludzkiego ciała. Ale jest taki przysmak jak orzechy włoskie z miodem, który niesie ze sobą kilka razy więcej korzyści. Ten przydatny przysmak można zobaczyć na półkach supermarketów lub w aptekach, ale niewiele osób myśli, że można go przygotować samodzielnie w domu, oszczędzając dużo pieniędzy. Ponadto nie możemy być pewni jakości oferowanego nam produktu. Mój teść jest pszczelarzem, więc w domu zawsze mamy miód i dość duże ilości. Już kilka razy próbowałem zrobić orzechy włoskie z miodem zgodnie z prostym przepisem kulinarnym, a teraz dzielę się z Tobą sposobem przygotowania tego leczniczego przysmaku. To narzędzie jest równie przydatne dla mężczyzn, kobiet i dzieci. Polecam gotować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g