orzechy włoskie z miodem

niewyobrażalnie zdrowy deser na każdy dzień. Nie ma nic prostszego niż zrobienie go w domu. Orzechy i miód to zdrowa uczta i pyszne połączenie. To narzędzie pomaga wzmocnić układ odpornościowy, zwiększa hemoglobinę, poprawia metabolizm, nasyca organizm witaminami, jodem, żelazem itp.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 23 % 19 g
węglowodany 71 % 60 g
471 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj naszą cudowną miksturę z zaledwie dwóch składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek bierzemy Dojrzałe suszone orzechy włoskie, obieramy je, a następnie myjemy orzechy i dokładnie je suszymy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie rękami łamiemy orzechy o dowolnej wielkości części (nie można ich złamać).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej miód do odpowiedniego pojemnika, mam szklany słoik. Miód powinien być płynny, nie kandyzowany. Smak naszego dania będzie zależał od smaku i rodzaju miodu. Możesz wziąć miód lipowy, majowy, gryczany, akacjowy, słonecznikowy, koniczynowy, łąkowy itp.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść orzechy w pojemniku z miodem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz zrobić inaczej: wlej orzechy do pojemnika i zalej je miodem. Rób, co czujesz się komfortowo.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Można powiedzieć, że produkt jest gotowy do spożycia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zalecana dawka dla zdrowej osoby dorosłej to 1 łyżeczka preparatu dziennie.

wszyscy oczywiście słyszeli o zaletach naturalnego miodu pszczelego i orzechów włoskich. Każdy ten produkt jest dobry na swój sposób, bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe niezbędne dla ludzkiego ciała. Ale jest taki przysmak jak orzechy włoskie z miodem, który niesie ze sobą kilka razy więcej korzyści. Ten przydatny przysmak można zobaczyć na półkach supermarketów lub w aptekach, ale niewiele osób myśli, że można go przygotować samodzielnie w domu, oszczędzając dużo pieniędzy. Ponadto nie możemy być pewni jakości oferowanego nam produktu. Mój teść jest pszczelarzem, więc w domu zawsze mamy miód i dość duże ilości. Już kilka razy próbowałem zrobić orzechy włoskie z miodem zgodnie z prostym przepisem kulinarnym, a teraz dzielę się z Tobą sposobem przygotowania tego leczniczego przysmaku. To narzędzie jest równie przydatne dla mężczyzn, kobiet i dzieci. Polecam gotować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g

Podobne przepisy