jajka z serem ricotta

piękne wykonanie-cieszy nie tylko oczy, ale także żołądek! Pyszne! Chociaż nazwa tej przekąski zawiera słowo "jajka", w rzeczywistości jest to żywność, której produkcja nie ucierpi ani jedno zwierzę, ani nawet jedno jajko. & quot; jajka & quot; z sera ricotta to Wielkanocny przepis kulinarny. Jest również idealny dla miłośników kuchni wegetariańskiej.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 9 % 3 g
258 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 20 min

aby przygotować to danie, wymieszaj ser z oliwą z oliwek w misce. Dodaj sól i pieprz do smaku.
do tego dania potrzebujesz 8 specjalnych foremek w postaci połówek jajka.
najpierw włóż folię spożywczą do formy, a następnie napełnij ją mieszanką sera, a następnie ponownie folią; i przykryj drugą połową formy na wierzchu.
następnie wysyłamy wypełnione Formy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Najlepiej przechowywać je w lodówce przez noc.
gdy kokilki wystarczająco ostygną, a ser stwardnieje, wyjmij je z lodówki i usuń górną folię. Następnie kładziemy liście sałaty na półmisku i układamy na nich ser z foremek. Następnie ostrożnie usuń pozostały film. Teraz możesz posypać" jajka " czarnym pieprzem i podawać. Jeśli nie planujesz podawać tego dania od razu, możesz przechowywać foremki w lodówce przez dwa dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ricotta - 174   kcal/100g

Podobne przepisy