sałatka z kalmarów z orzechami włoskimi
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przygotuj rodzynki. Lepiej jest używać rodzynek bez pestek. Aby zmiękczyć rodzynki, zalej je wrzącą wodą przez 5 minut. Spuść wodę i trochę ją osusz.
teraz możesz drobno posiekać kałamarnicę w puszkach i wymieszać z rodzynkami i doprawić majonezem. Połóż go na szerokiej misce sałatkowej i obficie posyp orzechami włoskimi. Możesz udekorować sałatę liściem sałaty i pomidorem. To doda koloru twojemu dziełu! Obiecuję, że będziesz zadowolony z tej sałatki z kalmarów z orzechami włoskimi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Kałamarnica w puszkach - 105 kcal/100g