skład / składniki
metoda gotowania
1. Sól i cukier mieszamy w małym pojemniku, na przykład w szklance.
2. Przesiej mąkę do miski, w której zagniatamy ciasto. Wlej tutaj mieszaninę soli i cukru.
3. Wlej kefir do miski, wlej do niej sodę, wymieszaj.
4. Rozbij jajko do osobnego pojemnika, poluzuj widelcem, aż będzie gładkie.
5. Połącz jajko z kefirem, wymieszaj. Następnie wlej mieszaninę płynnych składników do suchych.
6. Zagnieść ciasto. Najpierw w misce, a następnie rozłóż na powierzchni roboczej i ugniataj przez chwilę. Ciasto powinno być miękkie, plastyczne.
7. Włóż ciasto do torby i pozostaw na pół godziny. Może być pakowany w folię spożywczą, bez różnicy. Najważniejsze jest to, że ciasto nie pęka i nie wysycha.
8. W międzyczasie przygotujemy nadzienie. Aby to zrobić, zetrzyj ser. Umyj zieloną cebulę i koperek, drobno posiekaj nożem. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
9. Włóż ser do miski, tutaj wysyłamy zioła: cebulę i koperek, a także posiekany czosnek. Mieszać.
10. Po upływie określonego czasu ciasto dzielimy na 6 równych części. Rozwałkuj każdą część na ciasto. W takim przypadku posyp powierzchnię roboczą mąką.
11. A teraz rozłóż dwie łyżki nadzienia na środku tortilli. Podnieś krawędzie ciasta, zbierz je w torbie.
12. Z zmontowaną krawędzią obróć ciasto w dół i delikatnie zwiń je wałkiem do ciasta, aby nie uszkodzić integralności ciasta. W ten sam sposób tworzymy wszystkie ciasta.
13. Smażyć ciasta na przemian na gorącej suchej patelni bez dodawania oleju. Smażyć z obu stron, aż się zarumienią.
14. Gotowe ciasta są nadal gorące i smarowane masłem. Układamy stos jeden na drugim.
okazało się pyszne, poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal / 100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal / 100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g