skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Użyte składniki
Krok 2:
Posiekaj wątrobę w maszynce do mięsa
Krok 3:
Posiekaj kapustę
Krok 4:
Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 5:
Smaż wątrobę na maśle przez 3-4 minuty
Krok 6:
Dodaj cebulę i smaż przez kolejne 3 minuty
Krok 7:
Dodaj kapustę, podsmaż, a następnie śmietanę i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu do miękkości
Krok 8:
Okazało się szybkie i smaczne!
wątroba jest mielona za pomocą blendera lub robota kuchennego. Możesz również przepuścić go przez maszynę do mięsa.
obierz główkę kapusty i drobno posiekaj.
posiekaj obraną cebulę na pół pierścienia.
na patelni, na maśle, smażyć mięso mielone przez około cztery minuty, następnie dodać cebulę i smażyć przez kolejne trzy minuty.
dodaj posiekaną kapustę i smaż, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około pół godziny.
dziesięć minut przed gotowaniem dodaj śmietanę, przyprawy i sól.
po dokładnym wymieszaniu przykryj pokrywką i poczekaj na pełną gotowość.
wątróbkę z kapustą podawać na gorąco. Możesz ozdobić zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g