Rolada z serem i ziołami
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Białko oddzielić od żółtka i ubić w pianę)
Krok 2:
Dodaj starty ser i trochę soli (1 szczypta soli) i delikatnie wymieszaj)
Krok 3:
Na patelni roztop masło)
Krok 4:
Umieść masę na patelni i gotuj na średnim ogniu przez kilka minut)
Krok 5:
Połóż gotowy omlet na talerzu.Posyp drobno posiekanymi ziołami.))
Krok 6:
Zwiń rolkę i pozostaw na kilka minut)
Krok 7:
Pokrój w plastry przed podaniem. Rolada z serem i ziołami jest gotowa. Smacznego!) życzę powodzenia)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g