Rolada z serem i ziołami

pyszna i delikatna bułka z serem i ziołami). Pyszna i delikatna bułka z serem i ziołami, którą można przygotować w kilka minut. Polecamy na świąteczny stół. Możesz też polać sosem pomidorowym) osobiście mi się podobało)
SofiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 66 % 23 g
węglowodany 3 % 1 g
253 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Białko oddzielić od żółtka i ubić w pianę)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj starty ser i trochę soli (1 szczypta soli) i delikatnie wymieszaj)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni roztop masło)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść masę na patelni i gotuj na średnim ogniu przez kilka minut)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż gotowy omlet na talerzu.Posyp drobno posiekanymi ziołami.))

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zwiń rolkę i pozostaw na kilka minut)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój w plastry przed podaniem. Rolada z serem i ziołami jest gotowa. Smacznego!) życzę powodzenia)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy