skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ziemniaki z wieprzowiną w powolnej kuchence? Przygotuj wszystkie produkty. Oczyść warzywa ze skóry, spłucz wodą.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę na duże kawałki.
Krok 3:
W programie & quot; smażenie & quot; smażyć mięso z dodatkiem oleju roślinnego.
Krok 4:
Pokrój cebulę na średnie kawałki. Drobno posiekaj ząbki czosnku nożem.
Krok 5:
Pokrój marchewki w koła i pokrój duże koła na 2 części.
Krok 6:
Wlej warzywa do mięsa, smaż przez 2 minuty.
Krok 7:
Grubo posiekaj ziemniaki.
Krok 8:
Wlej ziemniaki do wolnowaru. Sól i pieprz, wlej niewielką ilość wody.
Krok 9:
W programie & quot; duszenie & quot; gotuj przez 1 godzinę. Podawaj ziemniaki z wieprzowiną na gorąco. Smacznego!
pamiętaj, że ostateczny wynik tego dania zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamieniają się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie mieszają się z resztą składników, pokrojone w paski lub kostki zachowają swój kształt.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g