skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić puree ziemniaczane na patelni? przygotuj do tego niezbędne składniki. Do nadzienia można użyć mięsa mielonego z dowolnego rodzaju mięsa. Biorę mieloną wieprzowinę i wołowinę. Obierz ziemniaki i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń.
Krok 2:
Obrane ziemniaki zalej wodą, zagotuj i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe. Zajmie to około 20 minut. Ziemniaki staną się miękkie. Podczas gotowania posolić ziemniaki. Odcedź gorącą wodę z gotowego ziemniaka, Dodaj do niego masło i zetrzyj tłuczkiem na puree. Schłodzić puree, aż będzie ciepłe, aby można je było chwycić rękami.
Krok 3:
Aby przygotować nadzienie, obierz cebulę, opłucz ją w zimnej wodzie i drobno posiekaj. Wlej olej roślinny na patelnię i smaż posiekaną cebulę przez 2-3 minuty.
Krok 4:
Następnie dodaj mięso mielone na patelnię i smaż je razem z cebulą przez 12-15 minut. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Schłodzić gotowe smażone mięso mielone.
Krok 5:
W puree ziemniaczanym dodaj jajka i mąkę i wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie. Ciasto ziemniaczane nie powinno być płynne. Będzie dobrze rzeźbiony.
Krok 6:
Posmaruj ręce olejem roślinnym, weź ciasto ziemniaczane i uformuj tortillę. Umieść farsz z mięsa mielonego na środku. Wlać ciasto.
Krok 7:
Smażyć placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor.
Krok 8:
Placki ziemniaczane są gotowe! To kompletny, obfity posiłek! Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g