skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do tego przepisu potrzebujemy produktów wymienionych w składzie. Ten przepis jest jednym z moich ulubionych i z moimi dodatkami. Z przyjemnością powiem Ci, jak zrobić pierś z kurczaka nadziewaną grzybami i serem.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Pokrój szynkę i marynaty w paski.
Krok 4:
Umyj i posiekaj grzyby, cebulę i czosnek.
Krok 5:
Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny, lekko usmaż grzyby, włóż cebulę i czosnek, smaż na umiarkowanym ogniu przez 15 minut, aż ugotuje się podczas mieszania.
Krok 6:
Wyłącz ogień, dodaj szynkę, ogórki, starty ser na patelnię z grzybami, dopraw solą, pieprzem i musztardą, wszystko dobrze wymieszaj. Możesz włożyć grzyby z patelni do głębokiej miski, dodać pozostałe składniki do nadzienia i zagnieść w nim wszystko.
Krok 7:
Podziel gotowe nadzienie na trzy równe części.
Krok 8:
Przygotuj mięso. W filetach z kurczaka użyj noża, aby zrobić schludne szczeliny, jak na zdjęciu, aby utworzyć tak zwane "kieszenie".
Krok 9:
Napełnij je mieszanką grzybową i zamknij.
Krok 10:
Aby uzyskać lepszą przyczepność, krawędzie można zszyć lub zabezpieczyć wykałaczką.
Krok 11:
Wymieszaj mleko z solą i zanurz w nim gotowe piersi. Dobrze obtocz je w bułce tartej i smaż na oleju roślinnym z obu stron na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie.
Krok 12:
Życzę wszystkim smacznego!
jak zawsze wybieram najciekawsze przepisy kulinarne i staram się je urozmaicić czymś własnym. Więc postanowiłem dodać marynowane ogórki do tych nadziewanych piersi z kurczaka-okazało się to bardzo organiczne. Przyznaję wam, że kiedy podałam to danie na stole, mój mąż od razu oznajmił, że to danie jest zupełnie jak w restauracji nad morzem, którą odwiedziliśmy na Litwie, gdzie kilka lat temu pojechaliśmy na wakacje. Powiedzieć, że było mi miło, nie powiedzieć nic! Więc moje wysiłki nie poszły na marne! Spieszę się, aby podzielić się z Tobą tym kulinarnym arcydziełem. Nie zapomnę też powiedzieć, że to danie nadaje się zarówno na romantyczny wieczór, jak i na uroczystość rodzinną.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g