pierś z kurczaka nadziewana grzybami i serem

pyszne nadzienie z kurczaka będzie dla ciebie niespodzianką! Oryginalna gorąca przekąska w postaci przepysznych roladek z kurczaka z niesamowitym nadzieniem. Możesz jeść jako niezależne danie lub podawać z dowolną sałatką i odpowiednim dodatkiem. Bardzo satysfakcjonujące.
NarminaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 18 g
tłuszcze 11 % 3 g
węglowodany 22 % 6 g
124 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do tego przepisu potrzebujemy produktów wymienionych w składzie. Ten przepis jest jednym z moich ulubionych i z moimi dodatkami. Z przyjemnością powiem Ci, jak zrobić pierś z kurczaka nadziewaną grzybami i serem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój szynkę i marynaty w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj i posiekaj grzyby, cebulę i czosnek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na dużej patelni rozgrzej olej roślinny, lekko usmaż grzyby, włóż cebulę i czosnek, smaż na umiarkowanym ogniu przez 15 minut, aż ugotuje się podczas mieszania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyłącz ogień, dodaj szynkę, ogórki, starty ser na patelnię z grzybami, dopraw solą, pieprzem i musztardą, wszystko dobrze wymieszaj. Możesz włożyć grzyby z patelni do głębokiej miski, dodać pozostałe składniki do nadzienia i zagnieść w nim wszystko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podziel gotowe nadzienie na trzy równe części.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotuj mięso. W filetach z kurczaka użyj noża, aby zrobić schludne szczeliny, jak na zdjęciu, aby utworzyć tak zwane "kieszenie".

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Napełnij je mieszanką grzybową i zamknij.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Aby uzyskać lepszą przyczepność, krawędzie można zszyć lub zabezpieczyć wykałaczką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj mleko z solą i zanurz w nim gotowe piersi. Dobrze obtocz je w bułce tartej i smaż na oleju roślinnym z obu stron na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Życzę wszystkim smacznego!

jak zawsze wybieram najciekawsze przepisy kulinarne i staram się je urozmaicić czymś własnym. Więc postanowiłem dodać marynowane ogórki do tych nadziewanych piersi z kurczaka-okazało się to bardzo organiczne. Przyznaję wam, że kiedy podałam to danie na stole, mój mąż od razu oznajmił, że to danie jest zupełnie jak w restauracji nad morzem, którą odwiedziliśmy na Litwie, gdzie kilka lat temu pojechaliśmy na wakacje. Powiedzieć, że było mi miło, nie powiedzieć nic! Więc moje wysiłki nie poszły na marne! Spieszę się, aby podzielić się z Tobą tym kulinarnym arcydziełem. Nie zapomnę też powiedzieć, że to danie nadaje się zarówno na romantyczny wieczór, jak i na uroczystość rodzinną.

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy