mięso z grzybami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Wieprzowina pokrojona w kostkę
Krok 3:
Grubo pokrój grzyby
Krok 4:
Pokrój cebulę w ćwiartki w pierścienie
Krok 5:
Włącz Multicooker w trybie "Pieczenie" przez 40 minut, wlej olej roślinny i podgrzej przez 3-4 minuty
Krok 6:
Rozłóż wieprzowinę na rozgrzanym oleju i smaż przez 10-15 minut
Krok 7:
Dodaj cebulę i smaż przez kolejne 10 minut
Krok 8:
Dodaj grzyby i smaż przez około 10 minut, aż płyn wyparuje, a następnie wlej śmietanę
Krok 9:
Dodaj 1/3 szklanki wody
Krok 10:
Ustawiamy program & quot;gaszenie" na 45 minut, od czasu do czasu sprawdzamy, czy jest wystarczająco dużo płynu, 10 minut przed końcem programu sól i pieprz
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g