mięso z grzybami w powolnej kuchence

delikatne mięso w aromatycznym sosie o bogatym smaku grzybowym. Gotowanie w powolnej kuchence to przyjemność, najważniejsze jest, aby wybrać produkty wysokiej jakości i poprawnie ustawić program, a następnie nasz asystent będzie pracował. Danie według tego przepisu okazuje się bardzo delikatne i pachnące i na pewno spodoba się wszystkim. Udekoruj każdy-płatki zbożowe, ziemniaki lub makaron. A świeże lub konserwowane warzywa pomogą uzupełnić obiad
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 62 % 13 g
węglowodany 5 % 1 g
168 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wieprzowina pokrojona w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Grubo pokrój grzyby

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w ćwiartki w pierścienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włącz Multicooker w trybie "Pieczenie" przez 40 minut, wlej olej roślinny i podgrzej przez 3-4 minuty

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż wieprzowinę na rozgrzanym oleju i smaż przez 10-15 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj cebulę i smaż przez kolejne 10 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj grzyby i smaż przez około 10 minut, aż płyn wyparuje, a następnie wlej śmietanę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj 1/3 szklanki wody

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ustawiamy program & quot;gaszenie" na 45 minut, od czasu do czasu sprawdzamy, czy jest wystarczająco dużo płynu, 10 minut przed końcem programu sól i pieprz

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy