skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Myj wątrobę z krwi, zalej wrzącą wodą i oczyść ją z filmów. Następnie kroimy na duże kawałki, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub siekamy w blenderze.
Krok 2:
Mielona wątroba sól i pieprz do smaku, a następnie wlej do niej przesianą mąkę i wbij jajka. Wszystko dobrze zagniatamy.
Krok 3:
W razie potrzeby dodaj więcej mąki, aby masa była gęsta. Skoncentruj się na konsystencji ciasta.
Krok 4:
Smażyć naleśniki wątrobowe z obu stron na patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Używamy całego ciasta.
Krok 5:
Przygotowanie nadzienia. Grzyby myjemy i kroimy na talerze, obieramy cebulę i kroimy w półpierścienie lub po prostu siekamy.
Krok 6:
Smażyć na patelni z olejem roślinnym na złoty kolor najpierw tylko cebulę, aż stanie się miękka (nie zapomnij wymieszać). Ogień jest średni. Następnie kładziemy grzyby i smażymy wszystko razem.
Krok 7:
Na naleśniki kładziemy koreańskie marchewki.
Krok 8:
Na wierzchu grzyby.
Krok 9:
Naleśnik zwijamy rolką za pomocą folii spożywczej. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 10:
Kroimy bułki wątrobowe na małe kawałki, mocujemy szaszłykami. Nasze danie z przekąskami jest gotowe do podania. Świeża zieleń nadaje się jako dekoracja i dodatkowy wystrój.
szybka przekąska na zimno. W kontekście takie bułki wątrobowe wyglądają jeszcze piękniej i bardziej elegancko, ponieważ nadzienie jest jasne z powodu koreańskiej marchewki. Są wygodne do jedzenia, ponieważ są na szaszłykach-ta opcja nadaje się do bufetów. Na jednym z tych bufetów spróbowałem ich po raz pierwszy, a potem dowiedziałem się od kucharza, który był odpowiedzialny za Menu, jak gotować roladki z wątróbką z nadzieniem. Nawiasem mówiąc, nadzienie może być bardzo różnorodne. Tutaj możesz włączyć swoją wyobraźnię i przygotować bułki według własnych upodobań. Możesz także eksperymentować z wystrojem - może to być nie tylko zieleń, ale możesz także nakłuć plasterki pikli, pieczonej słodkiej papryki itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g