Roladki z wątróbką z nadzieniem

pyszne dla wybrednych! Oryginalny smak i wygląd! Pyszna Rolada z wątroby. Takie bułki z naleśników wątrobowych ozdobią stół na każde wakacje. Idealny na bufet lub kolację. Pięknie wyglądają, mają apetyczny wygląd.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 33 % 8 g
127 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Myj wątrobę z krwi, zalej wrzącą wodą i oczyść ją z filmów. Następnie kroimy na duże kawałki, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub siekamy w blenderze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mielona wątroba sól i pieprz do smaku, a następnie wlej do niej przesianą mąkę i wbij jajka. Wszystko dobrze zagniatamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W razie potrzeby dodaj więcej mąki, aby masa była gęsta. Skoncentruj się na konsystencji ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć naleśniki wątrobowe z obu stron na patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Używamy całego ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowanie nadzienia. Grzyby myjemy i kroimy na talerze, obieramy cebulę i kroimy w półpierścienie lub po prostu siekamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć na patelni z olejem roślinnym na złoty kolor najpierw tylko cebulę, aż stanie się miękka (nie zapomnij wymieszać). Ogień jest średni. Następnie kładziemy grzyby i smażymy wszystko razem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na naleśniki kładziemy koreańskie marchewki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzchu grzyby.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Naleśnik zwijamy rolką za pomocą folii spożywczej. Wkładamy do lodówki na godzinę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kroimy bułki wątrobowe na małe kawałki, mocujemy szaszłykami. Nasze danie z przekąskami jest gotowe do podania. Świeża zieleń nadaje się jako dekoracja i dodatkowy wystrój.

szybka przekąska na zimno. W kontekście takie bułki wątrobowe wyglądają jeszcze piękniej i bardziej elegancko, ponieważ nadzienie jest jasne z powodu koreańskiej marchewki. Są wygodne do jedzenia, ponieważ są na szaszłykach-ta opcja nadaje się do bufetów. Na jednym z tych bufetów spróbowałem ich po raz pierwszy, a potem dowiedziałem się od kucharza, który był odpowiedzialny za Menu, jak gotować roladki z wątróbką z nadzieniem. Nawiasem mówiąc, nadzienie może być bardzo różnorodne. Tutaj możesz włączyć swoją wyobraźnię i przygotować bułki według własnych upodobań. Możesz także eksperymentować z wystrojem - może to być nie tylko zieleń, ale możesz także nakłuć plasterki pikli, pieczonej słodkiej papryki itp.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy