skład / składniki
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Naczynie do pieczenia o średnicy 22-24 cm smarujemy niewielką ilością oliwy z oliwek. Podczas podgrzewania piekarnika kontynuujemy gotowanie.
2. Ciasto kruche układamy w przygotowanej formie, wyrównujemy boki, formujemy boki. Odetnij nadmiar ciasta. Następnie na wierzch ciasta kładziemy arkusz papieru do pieczenia i zasypiamy suszoną fasolą, suszonym groszkiem lub dowolnym zbożem (ryż, kasza gryczana). Wkładamy formę z pustym ciastem do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie na 10 minut. Kiedy minie ten czas, otwieramy piekarnik i usuwamy papier do pieczenia wraz z ładunkiem. Piec bazę bez ładunku przez kolejne 10 minut. Podstawa ciasta powinna mieć piękny złoty kolor.
3. Podczas pieczenia podstawy przygotowujemy produkty niezbędne do nadzienia:
- Usuń łuskę z cebuli, spłucz ją pod chłodną wodą, lekko osusz ręcznikiem i drobno posiekaj,
- rozłóż boczek na desce do krojenia i pokrój w małe kostki,
- ser, ale lepiej wziąć aromatyczną odmianę, trzy na średniej tarce.
3. Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, wlej do niej oliwę z oliwek, podgrzej ją. Kiedy tak się stanie, włóż posiekaną cebulę i boczek do oleju. Smażyć razem, od czasu do czasu mieszając, 3 minuty. Następnie rozłóż cebulę i boczek na warstwie ręczników papierowych, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
4. Rozłóż smażoną cebulę i boczek na upieczonej podstawie ciasta i równomiernie posyp wszystko startym serem.
5. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180 stopni Celsjusza. W misce o odpowiedniej wielkości rozprowadzamy śmietanę, wlewamy mleko, rozbijamy jajka, wlewamy mąkę. Ubij wszystko mikserem. Następnie dodaj sól i czarny pieprz, jeszcze raz ubij i smakuj. W razie potrzeby dodaj więcej soli.
6. Powstałą mieszankę śmietanowo-jajeczną zalej podstawę bekonem, cebulą i serem. Wkładamy quiche Lauren do piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut. Następnie wyjmujemy formę z piekarnika, czekamy 5 minut, a następnie podajemy ciasto na stole. Musisz zjeść ciasto na gorąco!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kruche ciasto - 379 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g