Quiche Lauren klasycznyz ciasta kruchego

Zrób francuskie ciasto według tradycyjnego przepisu! Quiche Lauren Classic przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, zwłaszcza jeśli ciasto kruche jest wcześniej zaopatrzone. Jeśli nie, łatwo to zrobić, korzystając z dowolnego odpowiedniego przepisu, którego jest wiele na stronie. Ciasto okazuje się niezwykle smaczne i kremowe, a aromat podbije każdego. Ważny punkt: im smaczniejszy jest wybrany ser, tym bardziej wyjątkowe jest gotowe danie.
AzizaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 40 % 16 g
259 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Włącz piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Naczynie do pieczenia o średnicy 22-24 cm smarujemy niewielką ilością oliwy z oliwek. Podczas podgrzewania piekarnika kontynuujemy gotowanie.

2. Ciasto kruche układamy w przygotowanej formie, wyrównujemy boki, formujemy boki. Odetnij nadmiar ciasta. Następnie na wierzch ciasta kładziemy arkusz papieru do pieczenia i zasypiamy suszoną fasolą, suszonym groszkiem lub dowolnym zbożem (ryż, kasza gryczana). Wkładamy formę z pustym ciastem do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie na 10 minut. Kiedy minie ten czas, otwieramy piekarnik i usuwamy papier do pieczenia wraz z ładunkiem. Piec bazę bez ładunku przez kolejne 10 minut. Podstawa ciasta powinna mieć piękny złoty kolor.

3. Podczas pieczenia podstawy przygotowujemy produkty niezbędne do nadzienia:

- Usuń łuskę z cebuli, spłucz ją pod chłodną wodą, lekko osusz ręcznikiem i drobno posiekaj,

- rozłóż boczek na desce do krojenia i pokrój w małe kostki,

- ser, ale lepiej wziąć aromatyczną odmianę, trzy na średniej tarce.

3. Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, wlej do niej oliwę z oliwek, podgrzej ją. Kiedy tak się stanie, włóż posiekaną cebulę i boczek do oleju. Smażyć razem, od czasu do czasu mieszając, 3 minuty. Następnie rozłóż cebulę i boczek na warstwie ręczników papierowych, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.

4. Rozłóż smażoną cebulę i boczek na upieczonej podstawie ciasta i równomiernie posyp wszystko startym serem.

5. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180 stopni Celsjusza. W misce o odpowiedniej wielkości rozprowadzamy śmietanę, wlewamy mleko, rozbijamy jajka, wlewamy mąkę. Ubij wszystko mikserem. Następnie dodaj sól i czarny pieprz, jeszcze raz ubij i smakuj. W razie potrzeby dodaj więcej soli.

6. Powstałą mieszankę śmietanowo-jajeczną zalej podstawę bekonem, cebulą i serem. Wkładamy quiche Lauren do piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut. Następnie wyjmujemy formę z piekarnika, czekamy 5 minut, a następnie podajemy ciasto na stole. Musisz zjeść ciasto na gorąco!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kruche ciasto - 379   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy