julienne w bułkach z grzybami i kurczakiem

Oryginalny, spektakularny, bardzo smaczny, święto każdego dnia! Julienne w bułkach z grzybami i kurczakiem zostanie zapamiętana przez twoich gości — podawana Nie w zwykłych kokotnicach, ale w małych bułkach, które można zjeść razem z daniem. Chleb jest nasączony wszystkimi sokami, lekko opiekany i bardzo smaczny!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 14 g
tłuszcze 26 % 10 g
węglowodany 37 % 14 g
198 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić julienne w bułkach z grzybami i kurczakiem? Przede wszystkim przygotuj produkty do nadzienia. Zrobiłam julienne z piersi kurczaka, ale można też wziąć filety z innych części. Weź śmietanę o zawartości tłuszczu 20%, najlepiej nadają się do sosu. Śmietanę można zastąpić kwaśną śmietaną o zawartości tłuszczu 15-20%.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wstępnie ugotuj filet z kurczaka. Jak gotować filet z kurczaka? Zagotuj wodę w rondlu, zanurz w niej mięso. Dodaj sól. Gotuj kurczaka przez 30 minut na małym ogniu na małym ogniu. Następnie schłodź filety i pokrój w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczarki umyć, osuszyć, a także pokroić w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Ułóż pieczarki i smaż je na średnim ogniu, mieszając, aż cały płyn wyparuje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj filet z kurczaka i śmietanę na patelnię. Sól, pieprz i wymieszaj. Smaż wszystko razem przez 5-7 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W przypadku julienne weź 3-4 małe bułeczki, mogą być białe, żytnie lub pełnoziarniste, wybierz według własnego gustu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, taki jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W bułkach odetnij pokrywki i wyjmij miękisz. Jednocześnie staraj się zachować dno i ściany w całości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Napełnij bułki przygotowanym nadzieniem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzch bułki posyp obficie startym serem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż bułki do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10-15 minut, aż ser się rozpuści.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Julienne z kurczakiem i grzybami w bułkach jest gotowa. Podawaj natychmiast do stołu. Smacznego!

dawno temu w jednym z magazynów kulinarnych zobaczyłem ciekawy przepis i piękne zdjęcie zupy gulaszowej w chlebie. W tym momencie wydawało mi się to bardzo oryginalne. Jednak moje ręce nie dotarły do wdrożenia przepisu w mojej kuchni, a teraz prawdopodobnie nie znajdę tego czasopisma.
jednak miałem okazję spróbować innego dania do podania w chlebie. I to julienne w bułkach.
to takie pyszne, że nie da się wyrazić słowami! Chociaż traktuję samego Juliena jako osobne danie bez fanatyzmu. Ale tutaj połączenie kurczaka, grzybów i chrupiącej bułki wydało mi się niesamowicie smaczne. Do przepisu użyłam małych bułeczek otrębowych po 50 g każda. Nadzienie wystarczyło mi na 4 takie bułeczki. Bardzo smaczne zarówno na gorąco, jak i na zimno. W gorącym bardziej mi się podobało.
do nadzienia można również dodać drobno posiekaną cebulę. Musi być smażony z grzybami.

zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.

sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?" 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal / 100g
  • Kok - 242   kcal/100g

Podobne przepisy