ryż z mięsem i warzywami w powolnej kuchence

ryż z wieprzowiną i warzywami to bardzo satysfakcjonujące i proste danie. Ryż jest bardzo aromatyczny, nasączony sokiem z warzyw i mięsa.
LenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 44 % 7 g
93 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty, których potrzebujemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzy marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz tryb "Pieczenie" przez 20 minut. Wrzuć cebulę i smaż przez 5 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mięso pokrojone na średnie kawałki do cebuli i smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj marchewki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I fasolka szparagowa. Smażyć wszystko razem, aż do końca reżimu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie wlej kilkakrotnie umyty ryż do warzyw i mięsa, zalej gorącą wodą, solą i pieprzem do smaku. Delikatnie wymieszaj i ustaw tryb "duszenie" na 50 minut. Gotuj pod zamkniętą pokrywką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po sygnale pozwól mu parzyć przez kilka minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I ciesz się pyszną kolacją. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy