ryż z mięsem i warzywami w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty, których potrzebujemy.
Krok 2:
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Krok 3:
Trzy marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz tryb "Pieczenie" przez 20 minut. Wrzuć cebulę i smaż przez 5 minut.
Krok 5:
Dodaj mięso pokrojone na średnie kawałki do cebuli i smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut.
Krok 6:
Następnie dodaj marchewki.
Krok 7:
I fasolka szparagowa. Smażyć wszystko razem, aż do końca reżimu.
Krok 8:
Następnie wlej kilkakrotnie umyty ryż do warzyw i mięsa, zalej gorącą wodą, solą i pieprzem do smaku. Delikatnie wymieszaj i ustaw tryb "duszenie" na 50 minut. Gotuj pod zamkniętą pokrywką.
Krok 9:
Po sygnale pozwól mu parzyć przez kilka minut.
Krok 10:
I ciesz się pyszną kolacją. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g