Grillowany Keta

sposób na zrobienie delikatnej, pysznej ryby, która po prostu rozpływa się w ustach! Najczęściej marynowana ryba jest właśnie taka - każda okazuje się doskonała: bardzo delikatna i smaczna. Polecam spróbować!
VesıleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 15 g
tłuszcze 46 % 17 g
węglowodany 14 % 5 g
225 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h

najpierw przygotuj steki do grillowania i marynuj je.

do marynaty wymieszaj wszystkie przyprawy, posiekaną cebulę i Por z olejem roślinnym.

delikatnie natrzyj steki tą mieszanką, włóż je do naczynia do marynowania, zalej marynatę rybą i wyślij do lodówki na noc.

o poranku ryba jest gotowa do grillowania.

za pomocą specjalnej patelni grillowej lub rusztu grillowego na węgiel drzewny ugotuj steki z keta grill na kuchence lub przygotowanych węglach do pożądanego stopnia wysmażenia ryb z obu stron.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Keta świeża - 138   kcal/100g
  • Keta solona - 184   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy