Grillowany Keta
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj steki do grillowania i marynuj je.
do marynaty wymieszaj wszystkie przyprawy, posiekaną cebulę i Por z olejem roślinnym.
delikatnie natrzyj steki tą mieszanką, włóż je do naczynia do marynowania, zalej marynatę rybą i wyślij do lodówki na noc.
o poranku ryba jest gotowa do grillowania.
za pomocą specjalnej patelni grillowej lub rusztu grillowego na węgiel drzewny ugotuj steki z keta grill na kuchence lub przygotowanych węglach do pożądanego stopnia wysmażenia ryb z obu stron.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Keta świeża - 138 kcal/100g
- Keta solona - 184 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g