placki mięsne na patelni
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój mięso na małe kawałki ostrym nożem.
Krok 3:
Sól i pieprz mięso. Dodaj posiekany czosnek.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5:
Wlej cebulę do mięsa i wymieszaj.
Krok 6:
Ubij jajko osobno i wlej razem ze śmietaną do masy.
Krok 7:
Wsyp skrobię ziemniaczaną i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:
Odstaw ciasto na 5-7 minut i możesz rozpocząć smażenie.
Krok 9:
W rozgrzanym oleju umieść naleśniki łyżką.
Krok 10:
Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Gotuj na parze pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 11:
Ułóż gotowe placki mięsne na talerzu i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g