skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z kurczaka posiekane z serem i delikatnością majonezu? Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:
Umyj i posiekaj warzywa nożem.
Krok 4:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 5:
Zrób mięso mielone na kotlety. Przenieś mięso z kurczaka do miski, dodaj warzywa, dodaj ser, ubij 2 jajka, dodaj skrobię i majonez,wyciśnij jeden ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj. Mięso mielone jest gotowe.
Krok 6:
Wyślij mięso mielone do lodówki na 2 godziny do namoczenia i zaparzenia.
Krok 7:
Następnie patrzymy, jak smażyć posiekane kotlety z kurczaka. Wlej olej roślinny na patelnię i kalcynuj. Połóż trochę mięsa mielonego i smaż kotlety z obu stron przez około 5 minut na średnim ogniu. Wyjmij gotowe kotlety z patelni i usmaż następną partię. Użyj całego mięsa mielonego.
uwielbiam gotować dokładnie posiekane kotlety z fileta z kurczaka-lubię je bardziej niż zwykłe kotlety mięsne z wieprzowiny lub wołowiny, do których mięso mielone jest mielone w maszynce do mięsa lub mielone w blenderze. Wydaje mi się, że w przypadku kotletów z kurczaka mielone mięso mielone jest idealną opcją. Urzekający jest również fakt, że smażą się przez bardzo krótki czas, ponieważ filet z kurczaka gotuje się w ciągu kilku minut. Czasami zamiast zielonej cebuli wkładam posiekany koperek do mielonego mięsa - również okazuje się pyszny. Ale zawsze dodaję ser w całości lub nawet więcej - z nim kotlety są po prostu niesamowite, szczególnie na gorąco, gdy jeszcze nie zamarzł. Przede wszystkim to danie ja i moje zwierzęta lubimy jeść ze świeżo przygotowanymi tłuczonymi ziemniakami lub ryżem. Aby zrobić sos do dekoracji, smażę na patelni, na której gotowano kotlety, cebulę i marchewkę, dodając trochę wody ze śmietaną i doprawiając wszystko solą i przyprawami. To danie jest idealne nie tylko na rodzinny posiłek, ale także na różne święta: Nowy Rok, urodziny, rocznicę, ślub, 8 marca itp. Mam ten przepis zawsze poszukiwany i cieszę się, że podzieliłem się nim z Tobą!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g