kotlety z kurczaka posiekane z serem i majonezem delikatność

niesamowicie pyszne i aromatyczne kotlety na lunch. Okazują się bardzo soczyste i delikatne i w pełni uzasadniają swoją nazwę "delikatność". Możesz podać do nich dowolną przystawkę i sałatkę. Danie nadaje się na dni powszednie i święta.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 20 g
tłuszcze 34 % 12 g
węglowodany 9 % 3 g
205 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kotlety z kurczaka posiekane z serem i delikatnością majonezu? Przygotuj produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj i posiekaj warzywa nożem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zrób mięso mielone na kotlety. Przenieś mięso z kurczaka do miski, dodaj warzywa, dodaj ser, ubij 2 jajka, dodaj skrobię i majonez,wyciśnij jeden ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj. Mięso mielone jest gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyślij mięso mielone do lodówki na 2 godziny do namoczenia i zaparzenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie patrzymy, jak smażyć posiekane kotlety z kurczaka. Wlej olej roślinny na patelnię i kalcynuj. Połóż trochę mięsa mielonego i smaż kotlety z obu stron przez około 5 minut na średnim ogniu. Wyjmij gotowe kotlety z patelni i usmaż następną partię. Użyj całego mięsa mielonego.

uwielbiam gotować dokładnie posiekane kotlety z fileta z kurczaka-lubię je bardziej niż zwykłe kotlety mięsne z wieprzowiny lub wołowiny, do których mięso mielone jest mielone w maszynce do mięsa lub mielone w blenderze. Wydaje mi się, że w przypadku kotletów z kurczaka mielone mięso mielone jest idealną opcją. Urzekający jest również fakt, że smażą się przez bardzo krótki czas, ponieważ filet z kurczaka gotuje się w ciągu kilku minut. Czasami zamiast zielonej cebuli wkładam posiekany koperek do mielonego mięsa - również okazuje się pyszny. Ale zawsze dodaję ser w całości lub nawet więcej - z nim kotlety są po prostu niesamowite, szczególnie na gorąco, gdy jeszcze nie zamarzł. Przede wszystkim to danie ja i moje zwierzęta lubimy jeść ze świeżo przygotowanymi tłuczonymi ziemniakami lub ryżem. Aby zrobić sos do dekoracji, smażę na patelni, na której gotowano kotlety, cebulę i marchewkę, dodając trochę wody ze śmietaną i doprawiając wszystko solą i przyprawami. To danie jest idealne nie tylko na rodzinny posiłek, ale także na różne święta: Nowy Rok, urodziny, rocznicę, ślub, 8 marca itp. Mam ten przepis zawsze poszukiwany i cieszę się, że podzieliłem się nim z Tobą!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal / 100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy