Bryzol z mielonego mięsa w piekarniku

bułka Omletowa z nadzieniem mięsnym! Nietypowa prezentacja! Gotowanie bryzolu z mielonego mięsa w piekarniku wcale nie jest trudne. Wystarczy usmażyć naleśnik jajeczny i zawinąć w niego nadzienie. Możesz podawać go jako niezależne danie lub uzupełnić go dowolnym dodatkiem. Nietrywialne i smaczne!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 12 % 3 g
178 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bryzol z mielonego mięsa w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Weź dojrzały pomidor, ale nie dojrzały, aby podczas krojenia kawałki zachowały swój kształt i nie dawały dużo soku. Mięso mielone można uzupełnić dowolnymi przyprawami do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj wstępnie obraną cebulę na drobnej tarce. Włóż cebulę do mięsa mielonego, sól, dodaj czarny mielony pieprz. Dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj pomidora, osusz. Pokrój pomidora w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Twardy ser zetrzyj na grubej lub drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W małej misce ubij jajko z 1 łyżką. mleko do uzyskania gładkości, trochę soli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj patelnię olejem roślinnym, podgrzej. Wlej mieszankę omletów na patelnię. Smaż naleśnik jajeczny na umiarkowanym ogniu tylko 8C z jednej strony. Spód naleśnika powinien być rumiany, a góra powinna być dobrze uchwycona.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij naleśnik z patelni na płaski talerz. Połóż trzecią część mięsa mielonego na naleśniku, rozprowadzając go równomierną warstwą na całej powierzchni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż pokrojony pomidor na krawędzi paskiem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp pomidora startym serem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwiń sajgonki w ciasną bułkę. Uformuj w ten sposób resztę bryzoli.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Nasmaruj dno naczynia do pieczenia olejem roślinnym. Włóż bryzole do formy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piecz bryzole w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20-25 minut, aż mięso mielone będzie gotowe. Tryb gotowania może się różnić, ponieważ zależy od funkcji piekarnika.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Najsmaczniejsze są gorące bryzole. Smacznego!

skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal / 100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy