skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bryzol z mielonego mięsa w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Weź dojrzały pomidor, ale nie dojrzały, aby podczas krojenia kawałki zachowały swój kształt i nie dawały dużo soku. Mięso mielone można uzupełnić dowolnymi przyprawami do smaku.
Krok 2:
Zetrzyj wstępnie obraną cebulę na drobnej tarce. Włóż cebulę do mięsa mielonego, sól, dodaj czarny mielony pieprz. Dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Umyj pomidora, osusz. Pokrój pomidora w drobną kostkę.
Krok 4:
Twardy ser zetrzyj na grubej lub drobnej tarce.
Krok 5:
W małej misce ubij jajko z 1 łyżką. mleko do uzyskania gładkości, trochę soli.
Krok 6:
Nasmaruj patelnię olejem roślinnym, podgrzej. Wlej mieszankę omletów na patelnię. Smaż naleśnik jajeczny na umiarkowanym ogniu tylko 8C z jednej strony. Spód naleśnika powinien być rumiany, a góra powinna być dobrze uchwycona.
Krok 7:
Wyjmij naleśnik z patelni na płaski talerz. Połóż trzecią część mięsa mielonego na naleśniku, rozprowadzając go równomierną warstwą na całej powierzchni.
Krok 8:
Połóż pokrojony pomidor na krawędzi paskiem.
Krok 9:
Posyp pomidora startym serem.
Krok 10:
Zwiń sajgonki w ciasną bułkę. Uformuj w ten sposób resztę bryzoli.
Krok 11:
Nasmaruj dno naczynia do pieczenia olejem roślinnym. Włóż bryzole do formy.
Krok 12:
Piecz bryzole w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20-25 minut, aż mięso mielone będzie gotowe. Tryb gotowania może się różnić, ponieważ zależy od funkcji piekarnika.
Krok 13:
Najsmaczniejsze są gorące bryzole. Smacznego!
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g