skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zgasić serca w kwaśnej śmietanie w powolnej kuchence? Aby przygotować, przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Krok 2:
Przetwarzaj serca z kurczaka. Odetnij naczynia, tłuszcz i wykonaj cięcie wzdłuż. Otwórz serce i usuń zakrwawioną krew. To ona zaczyna gorzko po ugotowaniu. Dokładnie spłucz wodą.
Krok 3:
Obierz i pokrój cebulę. Nasmaruj miskę multicookera i włóż posiekaną cebulę. Ustaw miskę w powolnej kuchence i smaż cebulę przez 10 minut w trybie "smażenia", mieszając.
Krok 4:
Połóż przygotowane serca i ustaw tryb smażenia".
Krok 5:
Bez zamykania pokrywki gotuj serca przez 15 minut.
Krok 6:
Następnie zamknij pokrywę multicookera, ustaw tryb "duszenie" i gotuj serca przez kolejne 30 minut.
Krok 7:
Sól, pieprz wszystko, dodaj liść laurowy.
Krok 8:
Dodaj śmietanę do miski.
Krok 9:
Posyp serca mąką i wymieszaj.
Krok 10:
Zamknij powolną kuchenkę i gotuj w trybie "Duszenia" przez 10 minut. Odłącz i podawaj.
Krok 11:
Smacznego.
do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy.
śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym bez dodatków.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g