duszone serca z kurczaka w śmietanie w powolnej kuchence

miękkie, delikatne, soczyste, proste, zawsze do stołu! Duszone serca w kwaśnej śmietanie są bardzo smaczne w powolnej kuchence, a gotowanie w powolnej kuchence zapewni im bezproblemowe gotowanie. Sos śmietanowy doskonale uzupełnia serca, które można podawać z dowolnym dodatkiem.
LaliczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 12 g
tłuszcze 44 % 12 g
węglowodany 11 % 3 g
164 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zgasić serca w kwaśnej śmietanie w powolnej kuchence? Aby przygotować, przygotuj wszystkie niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przetwarzaj serca z kurczaka. Odetnij naczynia, tłuszcz i wykonaj cięcie wzdłuż. Otwórz serce i usuń zakrwawioną krew. To ona zaczyna gorzko po ugotowaniu. Dokładnie spłucz wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i pokrój cebulę. Nasmaruj miskę multicookera i włóż posiekaną cebulę. Ustaw miskę w powolnej kuchence i smaż cebulę przez 10 minut w trybie "smażenia", mieszając.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż przygotowane serca i ustaw tryb smażenia".

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bez zamykania pokrywki gotuj serca przez 15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie zamknij pokrywę multicookera, ustaw tryb "duszenie" i gotuj serca przez kolejne 30 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól, pieprz wszystko, dodaj liść laurowy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj śmietanę do miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp serca mąką i wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zamknij powolną kuchenkę i gotuj w trybie "Duszenia" przez 10 minut. Odłącz i podawaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego.

do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy.

śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym bez dodatków.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy