ser smażony w głębokim tłuszczu

Daj znajomym ciekawe danie, na pewno to docenią! Ser smażony w głębokim tłuszczu podawany jest tylko na gorąco, dlatego wskazane jest przygotowanie potrawy tuż przed podaniem. Taki ser można podawać z dowolnymi sosami, nawet z dżemem, w zależności od osobistych preferencji.
Zhenya777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 13 g
tłuszcze 58 % 42 g
węglowodany 24 % 17 g
484 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Ser kroimy na kwadratowe kawałki o grubości około 1 cm, a następnie przecinamy je na pół, otrzymujemy piękne Trójkąty.

2. Rozbij jajko do miski, dodaj szczyptę soli, ubij widelcem.

3. Wlej mąkę pszenną i kukurydzianą do osobnej miski, wymieszaj.

4. Wsyp bułkę tartą do głębokiej miski.

5. Wlej olej roślinny do rondla o małej średnicy, Wyślij do ognia.

6. Kawałek sera panierujemy w mieszance mąki, następnie zanurzamy w cieście jajecznym i przenosimy do bułki tartej.

7. Ponownie zwracamy ser do ciasta i krakersów (po raz drugi mąka nie jest wymagana).

8. Rozłóż kawałki sera na rozgrzanym oleju roślinnym i smaż je przez 30 sekund z każdej strony.

podawaj tylko na gorąco z ulubionym sosem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal / 100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy