skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w półpierścienie, zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój seler w drobną kostkę.
Krok 2:
Filet z mintaja pokroić na średnie kawałki. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym. Ułóż filety, sól, pieprz.
Krok 3:
Smaż warzywa na oleju roślinnym do połowy ugotowanego, dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Smażyć przez kilka minut, dodać trochę wody, dusić pod przykryciem przez 5 minut.
Krok 4:
Ułóż warzywa na filetach rybnych. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 25-30 minut. Jeśli warzywa zaczną się palić, zamknij folię na górze. Podczas serwowania udekoruj natką pietruszki.
niezwykle proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i co najważniejsze zdrowe danie!Przygotowany w ten sposób mintaj okazuje się szczególnie delikatny i soczysty! Idealny do takich dodatków jak ryż, ziemniaki, a nawet tylko z sałatką warzywną będzie bardzo smaczny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g