wieprzowina duszona z grzybami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Smaż warzywa na oleju roślinnym przez około 3 minuty.
2. Pokrój grzyby na małe kawałki, dodaj do warzyw, smaż przez 5 minut.
3. Pokrój wieprzowinę na średnie kawałki, smaż osobno na oleju.
4. Połącz mięso i warzywa, wlej wodę, dodaj sól i pieprz. Dusić przez 15 minut pod przykryciem.
5. Dodaj śmietanę, gotuj przez kolejne 10 minut. Do stołu podawaj danie na gorąco z makaronem lub ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g