skład / składniki
metoda gotowania
filet z kurczaka lub jakakolwiek inna część mięsa jest myta, suszona, oczyszczona ze skóry i kości. Pokrój mięso na małe kawałki. Na patelni, patelni lub rondlu z grubym dnem roztop masło, dodaj mięso i smaż na dużym ogniu przez kilka minut. Kurczak, zwłaszcza drobno posiekany, gotuje się bardzo szybko.
obierz cebulę, umyj i posiekaj w drobną kostkę, dobrze, jeśli nie będzie czuć się w gotowym naczyniu. Dodaj cebulę do mięsa, smaż, aż będzie przezroczysta.
wlej ryż. Ryż należy wcześniej ugotować w dużej ilości wody i spłukać. Opłucz ryż przed gotowaniem, aż będzie przezroczysty w dużej ilości czystej wody. Ryż mieszamy z cebulą i mięsem, smażymy przez 3-4 minuty.
na patelni przenieś ryż z kurczakiem i cebulą na krawędzie i wlej keczup do środka. Ciągle mieszając szpatułką, smażyć na dużym ogniu, aż karmelizuje (30 sekund). Keczup mieszamy z ryżem, smażymy przez kilka minut i wlewamy mrożony zielony groszek. Ponownie dobrze wymieszaj całą masę, daj groszkowi czas na rozmrożenie i gotowanie. Cały proces trwa 5-7 minut.
Przenieś nadzienie ryżowe na talerz i zacznij gotować jajka. Rozbij jajka do kubka, dodaj sól i wstrząśnij widelcem lub trzepaczką. Podgrzej patelnię z masłem i wlej połowę mieszanki jajecznej, aby pokryła całą powierzchnię patelni.
gdy tylko górna część jajka przestanie być płynna, połóż połowę nadzienia na środku naleśnika i złóż go rurką lub kopertą. Wyjmij z patelni i powtórz procedurę z drugą częścią jajek i nadzienia.
Udekoruj gotowe danie keczupem i podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g