marynowane serca

Przygotuj azjatycką przekąskę! Najlepsza marynata! Marynowane serca po dalszym smażeniu pokrywają się apetyczną chrupiącą skórką, a wewnątrz stają się soczyste i miękkie. Idealna przekąska dla miłośników przysmaków inspirowanych kuchnią azjatycką! Marynowanie serc wcale nie jest trudne, a do tego potrzebne będą najbardziej zwykłe produkty.
NATUSIAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 34 % 10 g
węglowodany 24 % 7 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

zaczniemy od dokładnego umycia serc. Każdy z nich należy lekko nacisnąć, aby usunąć skrzepy krwi z wnętrza. Wycinamy wszystkie niepotrzebne z serc:filmy, duże naczynia. Lekko usuwamy wilgoć z serc ręcznikiem papierowym i przenosimy przygotowane podroby do pojemnika odpowiedniego do marynowania. powinien być szklany lub ceramiczny.

po przygotowaniu serc możesz zrobić marynatę. Aby to zrobić, najpierw obieramy czosnek z łuski-kilka goździków. Umyj kawałek korzenia imbiru, delikatnie go obierz. Trzy ząbki czosnku i korzeń imbiru na drobnej tarce, przenieś do małej miski.

umyj chili, Usuń szypułkę, oczyść nasiona. Następnie pokrój paprykę wzdłuż na pół, a następnie pokrój każdą połowę na cienkie półpierścienie. Jednak fani mogą ostrzej zostawić nasiona wewnątrz pieprzu i pozwolić im również marynować. Musisz być przygotowany na to, co będzie bardzo ostre! Posiekane chili Dodaj do czosnku i imbiru.

dobrze umyj pomarańczę, a następnie pokrój ją na pół i wyciśnij sok z każdej połowy. Wlej sok do mieszanki czosnkowo-imbirowo-pieprzowej. Przeszkadzać. Pozostaje dodać sos sojowy i oliwę z oliwek i jeszcze raz dobrze wymieszać. Zalej serca kurczaka powstałą marynatą, ponownie wymieszaj.

dokręć pojemnik folią spożywczą i pozostaw serca do marynowania przez 1-1, 5 godziny w chłodnym miejscu. Gdy minie czas, marynowane serca pozostaną nawleczone na szaszłyki i usmażone na suchej patelni (w razie potrzeby możesz dodać trochę oleju). Marynowane serca są smażone przez 20 minut, w trakcie tego procesu należy je obrócić, aby były smażone ze wszystkich stron.

podawaj taką gorącą przekąskę! Możesz uzupełnić smażone marynowane serca świeżymi ziołami lub dowolnym dodatkiem do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy