skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić nadzienie do naleśników z kurczaka?
umyj filet z kurczaka, pokrój w cienkie małe paski. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w cienkie półpierścienie. Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej na średnim ogniu. Umieść cebulę na patelni i smaż przez 2 minuty. Połóż kawałki fileta na cebuli, smaż przez 5 minut, nie zapomnij wymieszać. Drobno posiekaj zioła (możesz koperek, pietruszkę , kolendrę - co jest w domu), wyślij na patelnię, a także dodaj sól, suchą bazylię, wymieszaj. Do czasu gotowości na patelni może pozostać nie odparowany płyn - w takim przypadku dodaj trochę mąki i przytrzymaj na kuchence przez kolejne 10-20 sekund. Niech nadzienie trochę ostygnie i napełnij nim naleśniki.
smacznego!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g