nadzienie do naleśników z kurczaka

bardzo proste, ale niesamowicie smaczne nadzienie do naleśników. Nadzienie z kurczaka z ziołami doskonale uzupełni naleśniki. Gotowanie jest bardzo proste i wystarczająco szybkie. Spróbuj!
MarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 66 % 19 g
tłuszcze 28 % 8 g
węglowodany 7 % 2 g
151 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

jak zrobić nadzienie do naleśników z kurczaka?

umyj filet z kurczaka, pokrój w cienkie małe paski. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w cienkie półpierścienie. Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej na średnim ogniu. Umieść cebulę na patelni i smaż przez 2 minuty. Połóż kawałki fileta na cebuli, smaż przez 5 minut, nie zapomnij wymieszać. Drobno posiekaj zioła (możesz koperek, pietruszkę , kolendrę - co jest w domu), wyślij na patelnię, a także dodaj sól, suchą bazylię, wymieszaj. Do czasu gotowości na patelni może pozostać nie odparowany płyn - w takim przypadku dodaj trochę mąki i przytrzymaj na kuchence przez kolejne 10-20 sekund. Niech nadzienie trochę ostygnie i napełnij nim naleśniki.

smacznego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy