skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Musisz przygotować produkty: umyj warzywa, osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 2:
Pokrój ser serowy lub miękki w półokrągłe plastry. Szynkę lub wędzone mięso pokroić w długie cienkie kostki. Pokrój plasterek ogórka ze skórką w te same kostki.
Krok 3:
Wykonaj cztery nacięcia w kształcie kwadratu na pomidorze, włóż do nich plastry sera-będzie to dolna warstwa " płatków róży "(patrz zdjęcie).
Krok 4:
Teraz wykonaj również cztery nacięcia tuż nad dolnymi płatkami i włóż do nich plasterek sera lub sera feta.
Krok 5:
W górnej części pomidora-w kwadracie-wykonaj kilka głębokich nakłuć i wbij w nie & quot; słupki i pręciki & quot; z ogórka i szynki.
Krok 6:
Gotowe & quot;róże " z pomidorów ułożyć na półmisku, udekorować wyciętymi z ogórka"liśćmi & quot; oraz gałązkami koperku. Przystawkę z pomidorów, sera, szynki i ogórka posolić, pieprzyć, lekko polać oliwą z oliwek i podać & quot; bukiet róż & quot; do stołu. Smacznego! Szczęśliwego Dnia 8 Marca!
przystawka "bukiet róż" z pomidorów, sera, szynki i ogórka to pyszne połączenie produktów w bardzo pięknym wykonaniu. Świetne danie do 8 marca. Przepis na tę przekąskę jest niezwykle prosty-musisz mieć ostry nóż i trochę cierpliwości. Wygląd tej przekąski rozjaśni każdy stół! Oprócz pomidorów możesz użyć dowolnych świeżych warzyw i ziół, które masz pod ręką, dzięki czemu przekąska będzie jeszcze jaśniejsza i smaczniejsza. Przed podaniem przekąska " bukiet róż "układana jest na płaskim naczyniu, pieprzona i solona, ozdobiona" pąkami " wyciętymi z pasków skóry pomidorów, ziołami lub liśćmi wyciętymi z ogórka. Luksusowa przekąska "bukiet róż" uratuje każdą beznadziejną sytuację w kuchni. To marzenie smakosza-kwiaciarni, subtelnie dobrane połączenie smaków i faktur, wyśmienita uczta na każdą okazję. Niech nie boisz się jego złożonej struktury-opanuje ją nawet początkujący. Ta przekąska składa się z 2 części: róż pomidorowych oraz łodygi i liści wykonanych z ogórka i koperku. Jedną z najsmaczniejszych przekąsek jest przystawka "bukiet róż"!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g