skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 2:
W głębokim talerzu wymieszaj kefir, sól, cukier i sodę.
Krok 3:
Dodaj starty ser.
Krok 4:
Następnie dodaj przesianą mąkę.
Krok 5:
Zagniataj ciasto. Dodaj mąkę, ponieważ na początku ciasto będzie bardzo lepkie.
Krok 6:
Następnie rozwałkuj kiełbasę i pokrój na porcje. Z tych produktów powstaje 9 kawałków.
Krok 7:
Zetrzyj szynkę na grubej tarce.
Krok 8:
Rozwałkuj kawałek ciasta na ciasto, połóż łyżkę szynki na środku.
Krok 9:
Zbierz ciasto wokół nadzienia jak & quot; w woreczku & quot;.
Krok 10:
Następnie odwróć i delikatnie zwiń.
Krok 11:
Następnie odwróć na drugą stronę i delikatnie rozwałkuj trochę.
Krok 12:
Podgrzej patelnię olejem roślinnym i włóż naszą tortillę. Przykryj pokrywką.
Krok 13:
Gdy się zrumieni, Odwróć na drugą stronę, przykryj i smaż do miękkości. Robimy to ze wszystkimi ciastkami))
Krok 14:
Okazało się, że taki stos) są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno))
Krok 15:
Nakrywamy stół i wzywamy wszystkich do jedzenia))) pyszne ze świeżymi warzywami lub możesz z kwaśną śmietaną)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal / 100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal / 100g