skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z mielonego kurczaka i wieprzowiny? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Przekręć mięso wieprzowe i filet z kurczaka przez maszynę do mięsa i zamień w mięso mielone. Możesz także kupić mięso mielone w gotowej formie.
Krok 2:
Aby przygotować masę kotletową, weź wygodną miskę i połącz w niej oba rodzaje mięsa mielonego. Namocz Bochenek w wodzie lub mleku. Obierz cebulę. Po mięsie przełóż cebulę i bochenek przez maszynę do mięsa-dodaj je do mięsa mielonego.
Krok 3:
Rozbij jajko do miski. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Jako przyprawę biorę trochę posiekanej papryki, papryki i suszonej bazylii.
Krok 4:
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, aż będą gładkie. Pokonaj masę kotleta na dnie miski, aby była gęstsza. Dzięki temu kotlety nie rozpadną się podczas smażenia.
Krok 5:
Trochę masy kotletowej zwiń w bułkę tartą i uformuj kotlety.
Krok 6:
Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i ułóż przygotowane kotlety. Smaż je na małym ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe kotlety staną się apetyczne złoty kolor.
Krok 7:
Pyszne, soczyste i aromatyczne kotlety są gotowe! Można je uzupełnić dowolnym dodatkiem i świeżymi warzywami. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g