skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić cukinię w doniczkach z mięsem wieprzowym i ziemniakami? Przygotuj składniki
Krok 2:
Pokrój mięso na kawałki.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso.
Krok 4:
Podczas gotowania mięsa obierałem i pokroiłem ziemniaki. Następnie rozgrzej olej na patelni i włóż tam ziemniaki.
Krok 5:
Obierz i pokrój marchewki.
Krok 6:
Pokrój cebulę.
Krok 7:
Dodaj cebulę do mięsa, doprowadź do miękkości. Przenieś do doniczek, soli i pieprzu.
Krok 8:
Zetrzyj cukinię na drobnej tarce.
Krok 9:
Połóż cukinię na mięsie. Podczas gotowania ugotują się i posłużą jako sos do mięsa.
Krok 10:
Ziemniaki i marchewki tylko lekko zrumienić. Ponieważ moje warzywa są młode, bardzo ważne jest, aby ich nie prześwietlać, a jedynie uzyskać skórkę. Aby to zrobić, musisz mocno podgrzać patelnię i nie przeszkadzać, aż jedna strona się zarumieni. Połóż ziemniaki i marchewkę na cukinii.
Krok 11:
Opłucz i posiekaj zieleninę (mam natkę pietruszki)
Krok 12:
Dodaj śmietanę.
Krok 13:
Dodaj trochę wody, aby sos był płynny.
Krok 14:
Sól i pieprz. Wlać ziemniaki.
Krok 15:
Zabezpiecz folię lub przykryj pokrywkami i wstaw do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 16:
W międzyczasie zetrzyj ser na drobną tarkę.
Krok 17:
Gdy minie czas, posyp ziemniaki serem i wyślij do piekarnika na kolejne 10 minut, ale już bez pokrywek.
Krok 18:
Podczas serwowania udekoruj zielenią. Smacznego!
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g