skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Żeberka rozmrozić (jeśli zostały zamrożone) i pokroić na kawałki.
Krok 3:
Ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki (niezbyt małe).
Krok 4:
Obierz cebulę, pokrusz.
Krok 5:
Obierz marchewki, zetrzyj na grubej tarce.
Krok 6:
Żeberka smażyć na złoty kolor. Jeśli żeberka były bez marynaty, na tym etapie należy je posolić i pieprzyć.
Krok 7:
Ułóż żeberka w doniczkach bez nadmiaru oleju, w przeciwnym razie ziemniaki będą bardzo tłuste.
Krok 8:
Pasywuj cebulę i marchewkę na oleju roślinnym, dodaj sos pomidorowy. Podczas pasażowania staraj się używać minimum oleju, wszystko z tego samego powodu - aby ziemniaki nie okazały się zbyt tłuste.
Krok 9:
Pasażowane warzywa ułożyć w doniczkach. Teraz umieść jeden mały liść laurowy w każdej doniczce.
Krok 10:
Smażyć ziemniaki na dużym ogniu do połowy ugotowane, posolić i pieprzyć.
Krok 11:
Przygotuj bulion. Zrobiłam bulion z połowy kostki bulionowej Maggi & quot; wołowina na kości & quot;.
Krok 12:
Ułóż również ziemniaki w doniczkach i wlej do każdego 200 ml bulionu. Następnie dodaj przegotowaną wodę do pożądanej objętości - aby bulion był lekko widoczny spod ziemniaków.
Krok 13:
Umieść garnki na ruszcie i wyślij do podgrzanego do 180 gr. piekarnik, piec 40 minut. Na wszelki wypadek włóż brojler pod ruszt z garnkami - może zacząć się gotować. Gdy pieczeń jest gotowa, możesz ją wyjąć, wymieszać i cieszyć się pysznym, pachnącym i soczystym daniem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g