kalafior gotowany na parze w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Moja kapusta, podzielona na kwiatostany.
2. Wlej wodę do miski multicookera (wystarczy 350-400 ml), zainstaluj sitko do pary, połóż na nim kapustę.
3. Wybierz program "PARA" i czas gotowania - 40 minut.
4. Po sygnale dźwiękowym wyjmujemy kapustę na talerz, myjemy miskę multicookera, suszymy. Myj program "smażenia", włóż masło do miski, pozwól mu się stopić.
5. W międzyczasie rozbijamy jajka do miski, lekko solimy, ubijamy widelcem.
6. Lekko schłodzone kwiatostany zanurzamy w cieście jajecznym, a następnie panierujemy w bułce tartej, wkładamy do miski multicookera, smażymy ze wszystkich stron, aż pojawi się przyjemny złoty odcień.
podawaj na stole na ciepło, w razie potrzeby uzupełniając sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g