skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i dynię.
2. Cebulę kroimy w półpierścienie , a dynię w małe kostki.
3. Podgrzej połowę oleju roślinnego, rozłóż cebulę, smaż przez 3 minuty.
4. Dodaj dynię do cebuli, smaż do miękkości (ale aby pozostała kostką, nie zamieniła się w owsiankę), sól i pieprz.
5. Wymieszaj mąkę z solą, dodaj wodę i olej. Zagnieść ciasto. Ugniataj, aż przestanie przyklejać się do rąk.
6. Ciasto dzielimy na dziesięć kawałków tego samego rozmiaru, każdy rozwałkujemy na płaski naleśnik.
7. Równomiernie rozłóż nadzienie na powierzchni pięciu naleśników, przykryj je pozostałymi pięcioma naleśnikami.
8. Dociskamy krawędzie, staramy się, aby wydostało się nadmiar powietrza. Następnie odetnij krawędzie.
9. Smażyć ciasta na patelni rozgrzanej z pozostałym olejem roślinnym, aż będą ugotowane z obu stron.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g