skład / składniki
metoda gotowania
1. Kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, suszymy, kroimy na porcje. Przygotowanego ptaka wkładamy do miski multicookera, wlewamy olej roślinny, posypujemy przyprawami i solą, wybieramy program "SMAŻENIE" i smażymy mięso ze wszystkich stron.
2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce. Rozłóż warzywa na rumianym kurczaku i gotuj z zamkniętą pokrywką przez 4-5 minut.
3. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój na kawałki niezbyt małe, Wyślij do miski Multicooker. Napełnij zawartość miski gorącą wodą, aby ziemniaki były w połowie pokryte. Dodaj liść laurowy, zirę, ziarna pieprzu. Przełącz Multicooker na "duszenie" i gotuj przez 30 minut.
4. Po upływie określonego czasu za pomocą chochli zbieramy trochę bulionu z ziemniaków, wlewamy do miski. Obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę, dodajemy do bulionu, również wlewamy sos sojowy i dodajemy mąkę. Wymieszaj sos, aż będzie gładki, aby masa była wolna od grudek, a następnie wlej do pieczeni. Próbujemy soli, w razie potrzeby dodajemy, kontynuujemy duszenie przez kolejne 10 minut.
podawaj danie na stole na gorąco, posypując posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g