naleśniki z wątróbką z kurczaka
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
2. Przepuść gotowaną wątrobę przez maszynę do mięsa. Dodaj do cebuli i smaż przez 2 minuty, sól. Następnie zmiel masę wątrobową w robocie kuchennym.
3. Ubij jajka osobno z cukrem i solą. Wlać mleko i wodę, wymieszać.
4. Dodaj mąkę do ciasta, mieszaj, aż będzie gładka. Wlać olej roślinny, wymieszać i smażyć naleśniki.
5. W naleśniki zawinąć nadzienie wątrobowe. Do stołu podawaj ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g