skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Radzę wziąć nie zwykłą cukinię na naleśniki, ale cukinię. Nadadzą Twojemu jedzeniu bardzo ładny zielonkawy kolor.
Krok 2:
Zacznijmy więc od zrobienia ciasta. Jeśli masz blender, masz szczęście. Ciasto można przygotować bardzo szybko. Weź cebulę. Oczyść go i pokrój w kliny.
Krok 3:
Następnie weź cukinię, umyj i pokrój
Krok 4:
Weź ziemniaki. Umyj i pokrój na małe kawałki.
Krok 5:
Włóż warzywa do blendera i posiekaj.
Krok 6:
Dodaj do nich jajka, mąkę, trochę skrobi i szczyptę soli.
Krok 7:
Wszystko miksujemy w blenderze. Jeśli nie masz blendera, musisz zetrzeć warzywa, a następnie wymieszać je z resztą niezbędnych składników.
Krok 8:
Podpalamy patelnię, wlewamy olej roślinny i smażymy naleśniki z obu stron.
Krok 9:
Jedzenie naleśników najlepiej smakuje ze śmietaną. Takie jedzenie spodoba się nawet najmniejszemu członkowi Twojej rodziny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g